A tots ens ha colpit en més o menys mesura la situació que s’està vivint amb la COVID19.
El fet de que es vulgui retre homenatge a tots els que han marxat del nostre costat, més encara quan no ens hem pogut acomiadar, és una acció bonica i que només hauria d’aportar un sentiment de pau, potser també d’agraïment.
Vull pensar que aquesta ha estat la intenció de l’Ajuntament de Madrid, que ha instal·lat un peveter en memòria dels que han marxat per aquesta malaltia que està resultant tant cruel.
Deixo de banda el tema de que la flama eterna ha durat, sembla ser, menys de 24 hores…
Però la tipografia! La tipografia sí que no la vull deixar de banda. La que ha estat seleccionada és la font HOBO STD. És aquesta:
Es tracta d’un tipus arrodonit, amb un cert moviment i que en realitat pot resultar fins i tot divertit utilitzar per a texts que facin referència a idees o accions lúdiques, informals. I sempre que es tingui en compte que si el text és molt llarg, la facilitat lectora es perd.
Se m’escapa totalment el motiu pel qual s’ha triat aquesta tipografia donat el tipus de missatge del peveter. És possible que es fixessin només en l’aspecte estètic?. El que està clar és que el missatge no quadra en absolut amb la tipografia i que aquesta elecció ha convertit gairebé en ofensa el que hauria d’haver estat un homenatge. Ningú va pensar en demanar un assessorament grafològic.
ORIENTACIÓ GRAFOLÒGICA
En casos com aquest sap greu que no s’hagi demanat una orientació grafològica per l’elecció de la tipografia. Els grafòlegs entenem les lletres no només pel seu aspecte visual, si no també pel seu significat i les emocions que hi van associades.
Casos com aquest em porten a pensar com d’important és que els grafòlegs continuem explicant quina és la nostra feina, donant-la a conèixer i normalitzant-la, de manera que l’aplicació de la grafologia ens ajudi a quadrar les intencions amb els fets.