Skip to main content

Metavers sí, metavers no

By 25/02/2022desembre 30th, 2022Comunicació, Grafología, Metaverso

Persona en el Metaverso

Diu Facebook que el metavers és “un conjunt d’espais virtuals on es pot  jugar, treballar i comunicar-te amb altres persones que no estan en el mateix espai físic que tu”

Com a persona no tinc res en contra dels avenços de la ciència, només faltaria! Ni tampoc pretenc entendre-ho tot, prou tinc amb aprendre cada dia una miqueta més de grafologia que en tot cas, és el camp en el que he triat investigar i en el que inverteixo el meu temps de treball.

Reconec que el tema del metavers en general i des del meu desconeixement, em genera més dubtes i intranquilitat que no pas il·lusió. Potser  com a aficionada que sóc del cinema de ciència-ficció, m’estic deixant portar per la imaginació i m’estic visualitzant en un món irreal, sense afecte ni contacte humà. Potser m’estic passant, no ho sé, és possible, però és el que la meva ment projecta quan sento la paraula “metavers”

On queda la grafologia?

Em resulta inevitable portar el tema a la meva. Ja constato avui en dia la dificultat de moltes persones per a escriure a mà. Especialment joves? Doncs no necessàriament, però aquest és un tema per a un altre dia, m’ho apunto. La qüestió és que em resulta una mica preocupant la quantitat d’excuses que sento per a no utilitzar bolígraf i paper. “Tinc mala lletra” “Així ja ho tinc arxivat a l’ordinador” “Ui, és que gairebé no escric” i així una llista més llarga del que m’agrada reconèixer.

Si no escribim no podem “fer” grafologia. I la grafologia, és important recordar-ho, és una manera d’acostar-te a les persones, de conèixer-les, d’entendre-les.

On queda la grafologia si cada cop més ens traslladem a un món virtual, en el que no fa falta conèixer a les persones perquè senzilllament no existeixen?

Perquè això és el que es viu en el metavers, la imatge d’algú que potser voldríem ser, però que no som en realitat. Potser com en tot la resposta la trobarem en l’equilibri, en comprendre que si és positiu acceptar les innovacions i l’avanç de la ciència, també ha de ser vàlid seguir utilitzant eines de comunicació humana com ara l’escriptura i per extensió, la grafologia.

Jo aposto per continuar amb el “jugar, treballar i comunicar-te” sent personas.

Següent post

Leave a Reply