Skip to main content

Em dic Eva Miñana. Soc grafòloga de professió i de vocació.

El meu vincle amb la grafologia ve de lluny, des del 1997 i amb el temps ha passat a ser una relació generosa i agradable. Per a mi la grafologia és vivencial, no es limita a l’aplicació de la teoria que por descomptat és totalment necessària.

Es tracta d’una matèria en la que puc fer equiparacions amb la meva vida quotidiana: alguns tipus de lletres em fan evocar sabors, d’altres em fan sentir l’emoció d’escoltar algun tipus de música…

Trobar la grafologia va representar un canvi en la meva vida, sobre tot en l’àmbit professional perquè abans em dedicava a una altra activitat, però també personal perquè no hi ha res com poder gaudir del dia a dia amb una professió que et satisfà i et gratifica.

Parlant de qui sóc puc assegurar que sóc una persona afortunada.

Experiència

Des de 1997, he treballat com a grafòloga en els següents àmbits:

 

 

En peritatge cal·ligràfic, la meva experiència es centra en el món jurídic, realitzant estudis que confirmen o desmenteixen l’autoria de signatures, escrits o altres símbols gràfics. Aquest aspecte de la meva feina inclou també la declaració com a pèrit en judicis civils i penals.

En formació, he participat en la creació i execució de cursos d’Introducció a la grafologia i també seminaris de temes específics com la signatura, orientats tant a professionals de l’àmbit d’empresa com a particulars.

Des de l’any 2009 he estat professora associada de Grafopsicologia aplicada a Recursos Humans en els programes de l’ Universitat Autònoma de Barcelona:

  • Diplomatura de postgrau de peritatge grafopsicològic, grafoanàlisi, grafopatologia i test projectius-gràfics
  • Màster en grafoanàlisi europea, especialitat en grafopsicologia social i formativa
  • Màster en grafoanàlisi europea, especialitat en grafística, grafopatologia i llengües i educació
  • Diplomatura de postgrau de grafopsicologia en orientació familiar i professional.

Filosofia

Parteixo de la idea de que la meva feina s’ha de basar en el respecte més absolut cap a les persones que estudio, i que he d’aportar el màxim rigor i total honestedat en les meves conclusions.

L’escriptura forma part de les persones. Estudiant les lletres, els números i les signatures, puc aprofundir en les seves motivacions, pors i il·lusions, introduint-me per tant en la seva intimitat.

La informació que obtinc, les conclusions que es deriven dels informes grafològics, té sempre algun tipus de repercussió en la persona estudiada, i això em motiva a exercir la meva feina amb responsabilitat i de manera involucrada.

Formació

Com grafòloga, sóc llicenciada en màster de postgrau de Peritatge Grafopsicològic (titulació homologada per la Universitat Autònoma de Barcelona).

Dins l’àmbit del Peritatge Cal·ligràfic, sóc diplomada en Peritatge Cal·ligràfic Judicial, Grafística, Documentoscòpia i Sociolingüística forense, en l’especialitat de Perícia Cal·ligràfica Judicial (titulació homologada per la Universitat Autònoma de Barcelona).

Ambdues titulacions tenen també reconeixement a nivell europeu, a través de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Sóc membre actiu de la “Asociación Profesional de Peritos Calígrafos de Cataluña” i de la “Agrupación de Grafoanalistas Consultivos de España”.