Skip to main content

Quins aventatges té la grafologia en selecció de persones?

Aventatges d’utilitzar grafologia en processos de selecció de persones

 

Equipo de personas trabajando

Equip cohesionat i productiu

 

 

He centrat la meva carrera professional en l’aplicació de la grafologia a l’empresa. Com que ja porto uns quants anyets, he arribat a conclusions basades en la meva pròpia experiència.

Aportacions reals

Fent un plantejament realista, la grafologia aporta sobretot practicitat al procés de selecció. I això és així per diversos motius:

  • Els informes es centren a oferir la informació específica que el client sol·licita. Ni més, ni menys.
  • La inversió de temps i diners que l’empresa realitza és ajustada i raonable, perquè l’informe és molt específic com deia al punt anterior.
  • El feedback amb el client és ràpid i permet fer altres intervencions (com ara una nova entrevista), en cas que es detecti algun dubte al perfil.

Aquestes són les aportacions que considero més positives en quant a l’ús de la grafologia en processos de selecció. Clarament, a partir d’aquí puc ampliar cada tema (ho faré a les properes entrades del blog) i estendre’m cap a totes les ramificacions que l’aplicació pràctica de la grafologia aporta a l’empresa.

Grafologia i selecció

Però com a introducció em sembla interessant insistir sobretot en el fet que a mi, com a grafòloga, no m’interessa cobrar per cada informe una quantitat de diners tant desbordant que m’obligui a confeccionar informes interminables, extensos, farcits de dades que al meu client no li serviran per a res pràctic. Vull concentrar-me en oferir informació pràctica que ajudi el meu client a entendre quina classe de persona incorporarà a la seva empresa. Moltes vegades, això és gairebé sinònim de deixar entrar un desconegut a casa teva, i no és qualsevol cosa.

Dins dels meus valors com a professional de la grafologia hi ha la de donar el màxim suport als meus clients en la moltes vegades difícil decisió d’integrar un desconegut a la seva organització. Per això és que resulta tan important per a mi poder aportar com més dades concretes i específiques, que ajudin a comprendre com treballarà el candidat al lloc de treball específic a cobrir.

Què us explicaré a partir d’aquestes dades

Més endavant ja us explicaré altres temes d’interès com la cohesió que es pot aconseguir als equips que han estat seleccionats a través de la grafologia. Us explicaré també els avantatges de treballar en dinàmiques d’equip que permeten ampliar el coneixement de tot el grup amb l’objectiu de millorar-ne la rendibilitat. La quantitat d’informació sobre grafologia i el seu ús a l’empresa és tan àmplia i diversa que no puc en una sola entrada del blog explicar-vos tot el que m’interessa compartir amb vosaltres, així que continuaré insistint en aquest tema.

 

Nota: la fotografia de portada és obra de Brooke Cagle

 

 

 

 

Leave a Reply