Skip to main content

Sant Jordi, libres i roses

By 23/04/2019desembre 30th, 2022Grafología, Llibres, Sant Jordi, Tipografia

Un any més arriba!. La meva festa, la meva tradició preferida des de sempre torna a estar aquí. 23 d’abril, dia de Sant Jordi!!.

 

 

Com que sempre m’ha agradat llegir, és fàcil entendre que un dia com aquest, amb llibres per totes bandes d’entrada em predisposi a la felicitat. Paradetes de llibres als carrers, paradetes davant de petites llibreries (que encara en queda alguna i faríem molt bé de cuidar-les molt!).

Llibres com una riuada, arribant a tothom. No vull caure en el típic tòpic de que avui en dia amb això dels mòbils i les connexions a internet llegim menys, però tampoc es poden negar les evidències. I per a mi, una evidència és que el dia de Sant Jordi tothom vol llibres. M’encanta.

També hi ha les roses, òbviament. Malgrat no ser la meva flor preferida, un Sant Jordi sense rosa ve a ser alguna cosa estranya, com el mató sense mel o la lletra “i” sense punt. D’acord, hi ha combinacions més típiques, però sóc grafòloga què voleu??.

 

SÓC GRAFÒLOGA, QUÈ VOLEU?

 I com que sóc grafòloga, os confessaré que quan veig llibres no només veig històries infinites que esperen a que jo les trobi. Veig escriptura. Em direu que avui en dia tot passa per impremta, que no hi ha res escrit a mà i tindreu tota la raó.

Però fins i tot la tipografia que s’escull per a transmetre aquestes històries té una traducció grafològica i menystenir la informació que ens dona, pel simple fet de que no és una escriptura manuscrita, fa que la percepció del lector es pugui veure afectada.

 

L’ELECCIÓ DE LA TIPOGRAFIA ÉS IMPORTANT

És tant important, que una errada pot fer que el missatge de l’escriptor es perdi pel camí, perquè l’inconscient pot captar una informació que es contradigui amb el que estem llegint.

Està clar que l’origen de la grafologia és previ al de la impremta i per tant, a moltes persones encara els hi costa d’entendre quant d’important és tenir present l’elecció de les tipografies en un llibre.

tipos

LA GRAFOLOGIA PER A ESCOLLIR TIPOGRAFIES

És una de les meves lluites professionals, donar a conèixer les aplicacions de la grafologia. I una d’elles és el fet de poder valorar quin tipus de grafia resulta més interessant utilitzar en una publicació, en funció sobre tot de l’objectiu i del públic al que va dirigit.

Una tipografia de pal seca, molt recta i que no tingui formes arrodonides per a una història d’amor a mi no em quadra, al llegir la novel·la alguna cosa em farà sentir estranya, encara que no sàpiga identificar el què.

 

Així que os proposo que si avui compreu llibres (que espero que sí!), os fixeu una miqueta en si la tipografia os lliga bé amb la història que explica, i ja em direu alguna cosa!!.

 

Feliç diada de Sant Jordi!

 

Leave a Reply